Назад до статтей

Топ питань для кандидатів на вакансію юриста. На що звертають увагу рекрутери на співбесідах та до чого бути готовим?

Відмінність між правознавчим іспитом та спробами влаштуватись на роботу по спеціальності - немає контрольних питань для того аби підготуватись. 

В основному відбір кандидатів відбувається у три етапи. Розглянемо можливі варіанти, якими можуть рекрутери дезорієнтувати потенційних кандидатів на посаду в юридичній сфері. Розберемо приклади питань та для чого їх задають претендентам на роботу.

Перший етап: Відділ кадрів або HR менеджер

Тут варто очікувати типових питань, проте навіть на них бажано відповідати не так банально як звучить саме питання.

  • Чим ви можете бути корисні компанії та чому ми маємо обрати саме вас? Питання на перевірку стресостійкості та на вміння оцінювати свої переваги та переконувати у своїй компетентності.
  • Які із своїх професійних досягнень ви вважаєте найціннішими? Ця інформація дасть рекрутерам розуміння вашої самооцінки та системи цінностей.
  • Яка освіта, напрям спеціальності та в яких проектах приймали участь? На етапі оцінювання освіти, балів за навчання та досягнень, роботодавці відразу відсіюють кандидатів із найменшим досвідом та із менш престижних ВНЗ. Питання про проекти приховує під собою бажання роботодавців дізнатись як ви проводите свій вільний час, чи є право у вашому житті поміж роботи у вигляді конференцій, маркетингових подіях, тощо.

Другий етап: Юристи

Ця частина вже більш схожа на іспит по праву і до неї потрібно готуватись саме так.

  • Основи виникнення того чи іншого права?
  • Підстави для розірвання того чи іншого договору?
  • З чого складаються позови, які між ними відмінності?

Також можливі ситуативні питання, які потрібно вирішити тим чи іншим способом.

Зачасту це обирається певний напрямок і більшість питань фокусуються саме на цій галузі. Таким чином можна визначити як кандидат готовий приміняти свої теоретичні знання на практиці, адже завчені закони навряд чи допоможуть. 

Третій етап: Керівництво

Ця частина є самою непередбачуваною, оскільки питання можуть бути абсолютно неочікувані та абсолютно не стосуватись вашої майбутньої посади. 

Скоріш за все, цю частину співбесіди, можна назвати перевіркою на адекватність та вміння швидко орієнтуватись в стресових ситуаціях. Те, як ви себе будете поводити та як будете відповідати на такі не типові питання і визначить як ви вмієте  викручуватись в тій чи іншій ситуації та наскільки ви вмієте адаптуватись в новому колективі.

Коментарі до статті

0

Щоб залишити коментар необхідно Увійти